Maak kennis met de wijnen van Dreissigacker

Proeven is exclusief voor restaurants

Beste Sommelier,

Wat goed dat je hier kennismaakt met Weingut Dreissigacker. Wij zijn er trots op dat we deze uitzonderlijke wijnen uit Rheinhessen – gecreëerd door Jochen Dreissigacker – mogen vertegenwoordigen in Rotterdam en omgeving.

Van familiebedrijf tot iconisch wijndomein

Weingut Dreissigacker heeft diepe wortels in de Duitse wijntraditie. Al sinds de 18e eeuw maakt de familie wijn in Bechtheim. In 2005 nam Jochen Dreissigacker het 48 hectare grote domein over, vastbesloten om het om te vormen tot een toonaangevend biologisch wijnbedrijf.

Zijn leermeester was niemand minder dan Klaus Peter Keller. Over hem zei Keller tegen JancisRobinson.com:

“‘Jochen Dreissigacker is a former apprentice of ours whose winery is located in Bechtheim… He makes very good Pinot Blanc, Chardonnay and Riesling. He has been one of the best apprentices we ever had.”

De filosofie bij Weingut Dreissigacker is helder: hij streeft naar duurzaamheid én naar wijnen die kracht, mineraliteit en elegantie combineren — altijd met een duidelijke expressie van het terroir.

Visie en aanpak

Sinds de overname heeft Jochen het domein vernieuwd en verfijnd. Hij begon bij de basis: de wijngaarden. Door bestaande percelen opnieuw te beoordelen en slim aan te planten, wist hij het kwaliteitsniveau naar een ongekend niveau te tillen.

Tegenwoordig zijn zijn Chardonnay’s serieuze concurrenten voor grote Bourgognes. En dankzij zijn moderne maar toegankelijke marketingaanpak – denk aan actieve social media – is Dreissigacker inmiddels een van de meest zichtbare wijnhuizen van Duitsland.

Locatie en Bijzondere Wijngaarden

Naast een goed doordachte reeks van ortswijnen en blends, beschikt Dreissigacker ook over prachtige bezittingen in Grosse Gewachs wijngaarden in Westhofen en Bechtheim.

Duitsland - Rheinhessen

Geyersberg:

Geyersberg is een van de beste en warmste wijngaardlocaties in Rheinhessen. Verweerde kalk- en lössbodems in combinatie met een uniek klimaat vormen de basis voor onvergelijkbare Rieslings. De wijnstokken leveren rijke, expressieve, complexe wijnen op met een rokerige toets en een uitzonderlijk bewaarpotentieel.

Hasensprung:

Hasensprung heeft veel zware kleigrond met kleine tussenlagen van zand. Daardoor kunnen de wijnstokken diep wortelen en zich ruimschoots voeden met water en voedingsstoffen uit diepere lagen van de bodem, zelfs in de droge zomermaanden. De druiven rijpen uitzonderlijk langzaam, wat resulteert in geconcentreerde, volle, zachte en aromatische wijnen met een sterk, karakteristiek karakter.

Rosengarten:

De belangrijkste bodemsoorten in Rosengarten, dat grenst aan Geyersberg, zijn löss en kalksteengruis. Rosengarten is een van de warmste locaties in Bechtheim, en daarom barsten de wijnen van de rijpe, geconcentreerde fruitsmaken die blijven hangen in de mond. Bovendien zorgt de lichtere bodem voor een verfijnd karakter met een frisse, bloemige smaak.

Aulerde:

Kalksteen, mergel en lössbodems overheersen in Aulerde. De wijnen van deze site combineren de mineraliteit van de Westhofen-wijngaarden met een ongelooflijke complexiteit en rijpheid – een product van de hoge temperaturen op deze locatie. Deze eigenschappen van de Aulerde Rieslings worden nog versterkt door rijping in eiken vaten. Het resultaat is een rijke, complexe wijn die kracht en frisheid in evenwicht houdt.

Kirchspiel:

Fossiele kalksteen- en kalkgrindbodems geven wijnen gemaakt van Kirchspiel-druiven een fantastisch, genuanceerd en elegant karakter. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperaturen geeft de druiven een uitzonderlijk intense smaak. De bodemsamenstelling is perfect om water en voedingsstoffen op te slaan, wat in combinatie met de koele westenwinden wijnen oplevert met een diep, mineraal, rechtlijnig karakter. Ze zijn stuk voor stuk uniek en hebben een lang bewaarpotentieel.

Morstein:

De bovengrond van Morstein bestaat uit zware mergel met kalksteenintercalaties. De ondergrond wordt gedomineerd door lagen waterhoudend kalksteengruis, dat ruimschoots mineralen en voedingsstoffen levert. Deze bodemsamenstelling is verantwoordelijk voor de uitzonderlijke mineraliteit van de wijngaard, wat resulteert in een late rijping en een extreem lange vegetatieperiode – wat elegante, zure wijnen oplevert met een verfijnde, koele smaak en een hoog bewaarpotentieel.

Erkenning en internationale waardering

Inmiddels staat Weingut Dreissigacker in het rijtje van Duitsland’s absolute top. Enkele hoogtepunten:

    • Eichelmann 2021: Beste witte wijncollectie

    • Robert Parker: 95 punten voor Geyersberg 2013

    • James Suckling: 95 punten voor Einzigacker en Morstein 2015

    • JancisRobinson.com: 18/20 voor Westhofener Morstein 2015

Wat 20 jaar geleden nog ondenkbaar was, resulteert nu in wijnen die alleen nog via allocatie beschikbaar zijn. Ganz Wahnsinn.

De volgende wijnen hebben we nu op voorraad om te proeven:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang €5 korting op een bestelling. 🎁