Toont alle 6 resultaten

Eichinger_Logo
Oostenrijk - Kamptal wijnregio
Gloria & Birgit-Eichinger
Eichinger-gaisberg

“Every wine has it’s maker, ...created in perfect harmony with nature”. Deze quote is afkomstig van Birgit Eichinger, een energieke en flegmatieke dame. Dagelijks doet ze haar uiterste best om zo goed mogelijke wijn te maken. Grote wijnen liggen Birgit Eichinger na aan het hart en geest. Hierbij houdt ze de natuur goed in de gaten en daarnaast probeert ze slechts te corrigeren waar nodig. Bovendien boekt ze liever progressie, dan dat ze behoudend werkt. Als gevolg daarvan maakt ze wijnen met karakter.

Samen met haar dochter Gloria runt ze een bedrijf van 15 hectare wijngaarden in haar geliefde Kamptal. Birgit is aangesloten bij een kring van `11 winemaker women. Dit is een netwerk waarin vrouwelijke wijnmakers kennis en ervaring uitwisselen. En bovendien stimuleren ze elkaar een hogere wijnstandaard te bereiken.

Birgit Eichinger is een dochter uit een wijnmaakfamilie uit Kamptal. Papa stuurde zijn beide dochters naar  de wijnbouwhogeschool om een man aan de haak te slaan. Het doel was een opvolger te vinden voor het domein. Birgit slaagde voor school maar trouwde een architect. Zuslief sloeg wel een wijnmaker aan de haak en samen namen zij het familiebedrijf over. Birgit kreeg 3,5ha om zelf aan de slag te gaan. Inmiddels heeft Birgit haar domein uitgebouwd tot 15ha en behoort ze tot de beste wijnmakers van Kamptal. Papa geeft beide bedrijven nog geregeld ongevraagd advies. De wijnen van Birgit Eichinger vinden steeds meer internationale erkenning. Met als hoogtepunt dat de 2017 Riesling Gaisberg gekroond werd tot beste witte wijn van de wereld in de International Wine Challenge (IWC).