Toont alle 3 resultaten

Testut Logo
Frankrijk - Bourgogne
Testut Chablis Grand Cru Grenouilles
Testut-Chablis-Terroir

Het familiebedrijf Domaine Testut Chablis is in 1967 opgericht door Philipe Testut. Tegenwoordig is zijn zoon Cyril eigenaar en wijnmaker. Het is met 13 ha. een niet heel groot bedrijf in hartje Chablis. Veel boeren in deze regio oogsten machinaal, maar bij Testut oogsten ze de druiven nog met de hand! Als gevolg hiervan is het oogstmoment vaak goed getimed.  Als gevolg hier van kan je in je neus een volle, rijpe Chablis ontdekt, maar wel één die ook een fabelachtige mineraliteit in de afdronk bevat. Dit huwelijk is pure identiteit waaraan je de echte Chablis herkent.

Domaine Testut Chablis houdt er een bescheiden pr beleid op na. Hierdoor moet je de wijnen echt zelf moet ontdekken. Ze zijn, onterecht, niet uitgebreid beschreven door de internationale wijnpers.

80% van de wijngaarden bevinden zich op de rechteroever (rive-droite) van het riviertje de Serein (rivier die het wijngebied doorkruist). De ligging is ongeveer tussen de premier cru Montée de Tonnerre en de Grand Cru Blanchots. Precies in een van de meest gemineraliseerde delen van Chablis.