Kloster am Spitz Logo
Thomas Schwarz Muschelkalk Chardonnay
oostenrijk neusiedlersee
Thomas-Schwarz

Thomas Schwarz runt Kloster am Spitz sinds 2005. Thomas is in Purbach, waar het domein ligt, geboren en opgegroeid. Zijn opleiding tot wijnmaker bracht hem eerst naar Krems aan de Donau. Vervolgens liep hij stage in Nieuw-Zeeland. Hierna keerde hij terug naar zijn geliefde Purbach aan de Neusiedlersee. Niet zo verwonderlijk; hij nam daar het domein over van zijn ouders. Daarna drukte hij gelijk zijn stempel op de bedrijfsvoering door over te gaan op biologische wijnbouw. Vanaf 2008 is het bedrijf officieel biologisch gecertificeerd. Per jaar worden ongeveer 50.000 flessen wijn gemaakt, waarvan 1/3 wit en 2/3 rood.Thomas Schwarz is gelukkig geen doorsnee wijnmaker. Het is zijn doel om zo min mogelijk te hoeven doen. Dus zo min mogelijk in de wijngaard en zo min mogelijk in de kelder. Thomas gebruikt geen houten vaten. En daarnaast geen gecultiveerde gisten, en ook geen synthetische pesticiden & herbiciden. Bij zijn mousserende wijn gebruikt hij zelfs geen zwavel en dosage. Hij doet er bovendien alles aan om de smaak van de druiven zo natuurlijk mogelijk over te brengen. Gelukkig maakt hij wijnen met een duidelijk smaakprofiel. Hij verliest daarbij de elegantie en structuur niet uit het oog.