Il-Muro-Cellar
fattoria il muro logo
Italie-Toscane

Fattoria Il Muro is al meer dan twee eeuwen eigendom van de familie Pancaro. Hun land is altijd gebruikt voor het produceren van druiven en deels graan. In de jaren ‘70 besloot Francesco Pancaro zich te specialiseren in het kweken van hoge kwaliteit druiven. Er werd alleen niet zelf wijn van gemaakt, het fruit werd altijd verkocht aan derden.

Francesco's betrokkenheid en zijn werk zijn door de hele familie voortgezet, nu aangevoerd door zijn zoon Federico. Hij is nu bezig met het updaten van de productietechnieken, maar wel met behoud van de oude tradities. De ingrediënten voor een hoge kwaliteit wijn zijn een tomeloos enthousiasme, de liefde voor de natuur en respect voor de omgeving. Met deze filosofie maakt de familie Pancaro wijn van eigen wijngaarden. In 2011 was Chianti Spigallo de eerste wijn uit de eigen historische wijnkelder, plaatselijk bekend als La Panchera.

Fattoria il Muro heeft geen pretenties om exceptionele wijnen te maken, maar streeft juist naar elegante wijnen met een aangename rijpheid en een herkenbaar Toscaans karakter. Naast wijn wordt hier ook een fantastische kwaliteit olijfolie gemaakt.

De ligging van de wijngaarden is uitstekend en ideaal voor de productie van hoge kwaliteitsdruiven. De druiven worden geteeld op een eco-vriendelijke manier. De bodem is rijk aan mergel en de nabijheidgelegen Alpe di Poti (1000m) heeft een matigende invloed op de temperatuur. Tezamen zorgt dit voor een microklimaat dat ideaal is voor de teelt van gezonde druiven.

Het domein is meer dan 65 ha groot en bestaat geheel uit heuvels. Een deel van de helling is bos, maar het merendeel is beplant met druiven en olijven. De boerderij ligt in het hart van Toscane, een paar kilometer van Arezo, een middeleeuwse stad, die weer een Etruskische herkomst heeft.