Toont alle 10 resultaten

Jean-Fery-Autumn-Vineyard
Féry Logo
Jean-Fery-Vineyard-and-Village
Frankrijk - Bourgogne
famille-fery

De geschiedenis van Jean Féry begon toen Nicolas Jacob Féry in 1860 een ezel en een stukje wijngaard kocht. Deze wijngaard lag in het dorpje Echevronne. Dat ligt tussen Beaune en Nuits-St-Georges, vlakbij Pernand-Vergelesses. Het domein bleef al die jaren in familiehanden. Frédéric et Laurent Féry hebben recent de leiding van hun vader overgenomen.

De 10 hectaren wijngaard van Féry liggen verspreid over de deelgebieden (Hautes) Côtes de Beaune en de Côte de Nuits. In 2014 is het vruchtgebruik van 1 hectare Meursault-les Narvaux, verworven. Daardoor kan het domein een breed aanbod Bourgogne leveren. Bovendien is het hele domein sinds 2011 biologisch gecertificeerd.

De insteek bij Jean Féry is om de wijnen van het domein betaalbaar te houden en daarnaast ook hoge kwaliteit te leveren. Dat lukt omdat de familie andere inkomsten heeft naast die uit wijn. Toch willen ze het domein behouden. Het bedrijf verbindt de familie met haar historie en die willen ze doorgeven aan de volgende generaties.

De afgelopen jaren hebben zeer getalenteerde wijnmakers hier de wijn gemaakt. Nu is Laurence Danel verantwoordelijk voor de kelder. Ze heeft op meerdere domeinen in Frankrijk en daarbuiten gewerkt. Daarbij zijn ook gerenommeerde huizen als Bouchard Père et Fils en Faiveley. Hierdoor heeft Laurence een perfecte kennis van het terroir, de druiven en de 'Climats' van Bourgogne.

In de Guide Hacette 2021 werden 3 witte wijnen met het maximum van 3 sterren bekroond. Dit aanraders van dit jaar zijn:

  • Savigny-Lès-Beaune "Ez Connardises" 2018
  • Pernand-Vergelesses "les combottes" 2018
  • Meursault "les Dressoles" 2018