Horgelus Logo
Frankrijk - Zuidwesten

Domaine Horgelus ligt in het hart van de Gascogne met 90 hectare aan wijngaarden. Deze liggen allemaal direct rondom het domein. Yoan le Menn is de 5de generatie die hier nu de scepter zwaait. Hij maakte het bedrijf groter en moderniseerde het. Als gevolg daarvan maken ze hier nu echte plezierwijnen met een heerlijke fris- en fruitigheid.

Om de bijzondere frisheid in de witte wijnen van Horgelus te houden, wordt er op een moderne manier wijn gemaakt. Tijdens het wijnmaakproces geven ze zuurstof geen kans om het sap vroegtijdig te laten oxideren. Want dat zou verlies van aroma's betekenen. Verder oogsten ze van 03.00 – 11.00 in de ochtend. Hierdoor maakt Horgelus volop gebruik van de koelheid van de nacht, waardoor de frisheid goed behouden blijft.

Yoan le Menn heeft de gave om naast ‘vin de plaisir’ ook hoge kwaliteitswijnen te maken. Hij is op dit moment By far de beste en meest getalenteerde wijnmaker van de Gascogne. Dat durven we te stellen. Op Domaine Horgelus maken ze overigens ook een beetje Armagnac.